Accucheck

De elektrische fiets is niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Bij een elektrische fiets hoort een accu en deze accu is een van de meest gevoelige onderdelen van je fiets. Het is dan ook erg belangrijk om de accu goed te onderhouden. Zoals met veel technische onderdelen, heeft ieder type accu zijn eigen specifieke eigenschappen. Deze eigenschappen hangen samen met het gebruik, de zorg en de problemen die je kan ervaren met de accu. 

Fietsservice Benelux Accucheck

Testen en reviseren

De gemiddelde levensduur van een accu ligt rond de 3 tot 4 jaar. Wanneer het einde van deze levensduur is bereikt, hoef je niet altijd de accu meteen te vervangen. Vaak is het nog mogelijk om de 'versleten' accu te reviseren. Dit houdt in dat de cellen in de accu worden ververst of vervangen. Na deze upgrade is de accu weer in conditie en werkt soms nog beter dan voorheen. 

 

Bij Fietsservice Benelux kan je de accu laten onderzoeken op vitaliteit en de mogelijkheid van revisie. Wij maken dan een test-rapport waaruit blijkt of dit mogelijk is. Als uit het test-rapport blijkt dat de accu versleten is, dan is de volgende stap kijken of deze nog te reviseren is, of dat de accu in zijn geheel moet worden vervangen. Ook kunt u er dan altijd nog voor kiezen om geen van beide opties uit te laten voeren, dan krijgt u van ons de accu weer retour. 

 

Accu-test in ons servicecenter

De kosten voor de accu-test bedragen € 24,95 en het retour sturen van de accu bedraagt € 4,95.

Vraag hier je accu-test aan. 

TERUG